Tartu muuseuminädal: Maitse ajalugu!

with Kommentaare pole

28. veebruaril kell 10–15

Herbaariumilehed on põnev materjal botaanika tundmaõppimisel. Kuid mitte ainult! Linnakodaniku maja köögis on neil vürtsidel ja ürtidel jutustada huvitavaid lugusid keskaegsest ja uusaegsest Euroopast. Laagripäeval teeme tutvust põnevate vürtsidega ja ürtidega. Maitseme, katsume, nuusutame.
Nooras jätkame maitsete ja söökide ajaloo uurimist. Otsime meie hoidlasügavustest välja allikad, mis annavad ülevaate mõisaköökides valmistatud söökidest-jookidest ning ballisaalides läbiviidud uhketest pidusöökidest. Laseme retseptidel end inspireerida ning valmistame koos ühe ajaloohõngulise magustoidu.
Tule kõige maitsvamale laagripäevale!

Sihtgrupp: 10-15aastased
Kohtade arv: 20
Kestus: 5 tundi

Päevakava:
10.00-12.00 tegevused 19. saj linnakodaniku muuseumis (Jaani 16)
12.00-12.30 transport Rahvusarhiivi peamajja Noorasse (Nooruse 3)
12.30-13.15 lõuna Nooras
13.15-15.00 tegevused Nooras
15.00 päeva lõpp Nooras (Nooruse 3)

Programmi läbiviijad: Liisi Pabstel, Edith Eskor ja Kristi Musteikis

Rohkem infot ja registreerumine: https://www.tartu.ee/et/kalender/maitse-ajalugu